Van de directie

Beste ouders en leerlingen,

De eerste week zit er bijna op. Voor de leerkrachten en directie zitten er al bijna 2 weken op.
Hopelijk hebben jullie allemaal een fijne vakantie gehad en zijn alle kinderen er weer klaar voor om er een spetterend jaar van te maken?
Ik ben de afgelopen 2 weken met veel plezier gestart als directeur op de Voorsprong. Ik heb het team beter leren kennen en de gezichten van de kinderen en de ouders zijn al iets minder vreemd na een week bij de deur te hebben gestaan in de ochtend.

Een nieuwe directeur brengt altijd nieuw leven in de brouwerij. Zo ook bij mij. Naast het feit dat ik mij samen met het team natuurlijk heel hard ga inzetten om er een topjaar van te maken en alle kinderen weer wat wijzer en creatiever/muzikaler te maken, zal de school dit jaar ook gedurende het jaar aandacht besteden aan de grote feesten van de vijf godsdiensten (Hindoeïsme, Islam, Boeddhisme, Jodendom en het Christendom). Wij vinden het belangrijk dat de kinderen van ons meekrijgen dat we in een multiculturele samenleving leven, waarin er veel overeenkomsten zijn, maar ook verschillen. We willen met de kinderen op zoek gaan naar de overeenkomsten, zodat we elkaar leren begrijpen en respectvol met elkaar om leren te gaan.

Ook de wijze waarop het team de 3 vorderingsgesprekken dit jaar zal vormgeven zal iets veranderd worden, maar hierover in de volgende nieuwsbrief meer informatie.

Tot slot wil ik onder de aandacht brengen dat de school om 8.30 begint. Vanaf 8.15 kunnen de kinderen de school binnenlopen. Het beleid bij te laat komen is als volgt:
Bij 3x te laat komen wordt u aangesproken door de leerkracht.
Bij 6x te laat komen wordt er een afspraak met de ouders gemaakt.
Bij 9x te laat komen wordt er met u een afspraak met directie gemaakt.
Bij 12x te laat komen, zal er een melding naar leerplicht gemaakt worden door de directie. U krijgt dan een uitnodiging van leerplicht waar u wordt gevraagd uit te leggen waarom uw kind zo vaak te laat is. Een boete hiervoor krijgen is dan mogelijk.

Waarom zijn we hier als school zo streng in?
Het is niet alleen voor de leerkracht en de klas storend als een kind te laat de klas binnenkomt. Het is voor het kind zelf ook belastend. Alle ogen zijn op hem/haar gericht en het kind moet de klas in, wetende dat hij/zij te laat is en eigenlijk iets doet wat niet mag.

Voor nu wens ik u allemaal een goede start van een spetterend, inspirerend en nieuw schooljaar toe.
Hartelijke groeten,
Sabine

Leuke weetjes:
Wist u ook al dat in het buurtcentrum Octopus op zaterdag muzieklessen gevolgd kunnen worden door Muziekcentrum 1001 Nachten?

Op zaterdag 14 september gaan deze lessen weer van start en zullen er proeflessen en een kennismaking plaatsvinden om te kijken welk instrument (piano, viool, gitaar) het beste bij je kind past.

En wist u ook dat deze lessen helemaal gratis zijn, wanneer u in het bezit bent van een Ooievaarspas?
Voor meer inlichtingen verwijs ik u naar deze flyer