Leerlingengraad

Leerlingenraad 2018-2019

De Leerlingenraad voor dit schooljaar bestaat uit:

6A: Nada

6B: Quiam…..voor de 2e helft van dit schooljaar neemt AchmedCan dit van Quiam over.

7A: Aliena

7B: Nisreen

8A: Sennae

8B: Zeynep

Juf Mirjam

Algemene afspraken zijn:

1. De leerlingen in de leerlingenraad vertegenwoordigen alle andere leerlingen uit onze school. Zij geven kort verslag na iedere bijeenkomst, in hun eigen groep over wat er besproken is in de raad. Ze brengen ook punten in: d.w.z. dingen die een groep belangrijk vindt kunnen door de raad besproken worden.
  1. De leerlingenraad zal bij elkaar komen op woensdagochtenden.

Op momenten dat er mensen uitgenodigd worden bij een vergadering aanwezig te zijn kan het gebeuren dat de leerlingenraad op een dinsdag bij elkaar komt i.p.v. op een woensdag.

1. We komen bij elkaar om dingen te bespreken die juist heel goed of fijn zijn, of mogelijk anders zouden moeten gaan.
  1. Als je in de leerlingenraad zit, is dat voor 1 schooljaar; tenzij dit anders besloten wordt.

Wil je om de één of andere reden eerder stoppen dan ga je dit bespreken met Juf Mirjam.

Wij bespreken dan ook of er iemand anders uit jouw groep lid wordt van de leerlingenraad.

1. Juf Mirjam heeft een postvak in de lerarenkamer, dat heeft ze aan jullie laten zien.

Als je iets van haar nodig hebt kun je een briefje in haar postvak leggen. Zet daar op waarover je haar wilt spreken en duidelijk je naam en je groep. Zij neemt daarna z.s.m. contact met jouw op.

1. Tot slot:
  • Wij respecteren een ieders inbreng en inzet.
  • Wij komen bijeen om serieuze dingen met elkaar te bespreken.
  • Het is tof dat “JIJ” een lid bent van de leerlingenraad, gekozen door de groep! Jij hebt hun vertrouwen, ga daar juist mee om!

Wanneer komen wij bijeen…….( er kan dus nog een datum of dag gewijzigd worden als er mensen uitgenodigd worden om aan te sluiten)

• Woensdag 28 november 2018
  • Woensdag 9 januari 2019
  • Woensdag 13 februari 2019
  • Woensdag 20 maart 2019
  • Woensdag 8 mei 2019
  • Woensdag 19 juni 2019
  • Woensdag 17 juli 2019

Tijdens de 1e bijeenkomst werden er dingen besproken zoals ruzies op het plein tijdens LKP en leerkrachten van LKP die lelijke dingen zouden zeggen. Ik had meester Soeshiel gevraagd aan te sluiten bij de leerlingenraad en hem in het kort verteld waar het over zou gaan.

Snel werd duidelijk dat het verhaal niet helemaal klopte. Meester Soeshiel heeft samen met de LKP leerkracht waar het om ging een gesprek in de groep gevoerd en we zetten daarom een punt achter dit verhaal.

Quiam verteld dat er dingen gestolen worden ( gummetjes en potloden) en ze kunnen er maar niet achter komen wie dat doet?

Nisreen verteld dat zij de Gouden Weken leuk vond. Ze hadden een goud blad en een zilver blad.

Bij Senae hebben ze met de groep OVER DE STREEP gedaan en vonden dat soms heel confronterend. Zo leer je de andere kinderen goed kennen.

Aliena vindt dat wij allen het pestgedrag hier op school in de gaten moeten houden.

Nisreen zegt dat het fijn is dat zij in haar groep in de kring praten over wat gaat goed en wat niet, vriendschappen ed.

Nada zegt dat veel kinderen zich met elkaar bemoeien, partij kiezen, zou anders moeten zijn.

Ze verteld ook over LKP sport dat de ruzies van buiten vaak binnen verder gaan in de groep, ze worden niet opgelost.