Leerlingenraad Januari 2019

We hebben geluisterd naar Sanae die ons verteld over de KINDERRECHTENKRANT.
Ze is erg enthousiast en heeft sinds kort een plekje in de groep kinderen die de krant aanstuurt.
Er zitten meer kinderen in de leerlingenraad die hier nieuwsgierig en enthousiast van worden.
Ze krijgen het advies te kijken of het misschien ook iets voor hun is.

Ik vraag de kinderen of zij punten hebben voor de leerlingenraad.
We nemen de schoolagenda door van welke activiteiten er aan staan te komen of net geweest zijn.
Sinterklaas: de llr vinden dat het moet blijven zoals het altijd was. Alle veranderingen worden door volwassenen zo gevonden, zij maken ruzies die onzin zijn.
Ik leg uit dat er een vanuit het bestuur een protocol is opgemaakt waarin afspraken staan waar alle scholen die bij De Haagse Scholen horen zich mee aan moeten passen. Die afspraken moeten binnen een paar jaar tijd gerealiseerd zijn, dus ook bij ons op De Voorsprong. Ze vonden het Sintfeest leuk. Sommige komen terug op de aankomst van de Sint. De ene vond het leuk, de ander wat minder, niet spectaculair genoeg.
Er werd verteld over de surprises. Er zijn altijd kinderen die deze met veel aandacht maken en ook kinderen die er minder tijd aan besteden. Dat is niet zo leuk.

Kerst: Altijd weer een gezellig samen zijn met elkaar. De llr vindt leuk dat het s avonds is. Spannend, het is donker en dan ga je naar school! Er is altijd volop eten, gemaakt door de ouders.
Dit is ook vaste prik op onze feestkalender en ook hiervan zegt de llr dat het moet blijven.
Het idee om bv een ontbijt of lunch te doen ipv het diner wordt afgewezen want dat doen we al bij Koningspelen en Pasen.