Gemiddeld duurt het 80 zwemlesuren om een A-diploma te behalen, maar u begrijpt dat dit voor ieder kind anders ligt. De kinderen van de groepen 5 en 6 nemen deel aan het schoolzwemmen in zwembad De Houtzagerij. Dit vindt iedereen in de Gemeente Den Haag erg belangrijk ten behoeve van de veiligheid van kinderen. Voor alle kinderen die dit nodig hebben en niet in schooljaar 5 of 6 zitten bestaat er een aanbod ter stimulans en aanvulling op het schoolzwemmen.

De Houtzagerij biedt zo’n programma aan. Wij adviseren u wel uw kind hieraan te laten deelnemen. Zwemlessen voor kinderen tot 18 jaar zijn gratis met een Ooievaarspas! U als ouder krijgt (ook voor zwemlessen) zelf ook korting bij de kassa.

Wilt u als uw kind in groep 5 of 6 zit zorgen voor zwemkleding en een handdoek? Het is ook hier, in verband met de daaraan verbonden gevaren, niet toegestaan dat tijdens de zwemlessen oorbellen, pols- en halskettinkjes en dergelijke worden gedragen.
Deze zwemlessen zijn verplicht! Ook hier is verzuim alleen toegestaan als er een verklaring van een arts kan worden getoond.

De zwemtijden in schooljaar 2017-2018 zijn:
Groep 5A, 5B en 6A zwemmen op maandagochtend van 09.30 uur tot 10.15 uur.
Groep 6B zwemt op maandagochtend van 10.25 uur tot 11.10 uur.

Per schooljaar is er twee keer diplomazwemmen voor diploma A, B en C èn één keer diplomazwemmen voor de zwemvaardigheidsdiploma’s.