VVE

Voor- en vroegschoolse educatie (VVE)

PeuterspeelzaalDe eerste levensjaren van een kind zijn bepalend voor de verdere algemene ontwikkeling. Met VVE wordt de kinderen in de leeftijdsperiode van 2½ tot 4 jaar een leerprogramma aangeboden. Bij ons op school is gekozen voor het leerprogramma uit de methode PIRAMIDE. Het programma PIRAMIDE kent een gestructureerde didactische aanpak die zich vooral richt op de ontwikkeling van de taal. We beginnen met dit programma in onze peuterspeelzalen (PSZ) als de kinderen 2½ jaar zijn. Het programma loopt door tot het eind van de groepen 1/2 op beide locaties van onze school.

In december 2007 hebben wij een rapport ontvangen van de Rijksinspectie. In dit rapport, waarin verslag wordt gedaan van een visitatie door de Rijksinspectie in het kader van de voorschool, spreekt de inspectie haar waardering uit voor de wijze waarop De Voorsprong, samen met Peutersprong 1, 2 en 3, de VVE organiseert.

• Wij zijn Gediplomeerde leidsters

• Uw kind kan direct geplaatst worden

• Ieder kind krijgt individueel aandacht

• Elke drie weken nieuwe thema’s

• Wij hebben een eigen buitenspeelplaats

• Kopje koffie staat elke dag voor u klaar

De doelstelling van het VVE-beleid is om de ontwikkeling van kinderen zodanig te stimuleren dat hun kansen op een goede schoolloopbaan en maatschappelijke carrière worden vergroot.

PSZ Locatie RD PSZ Locatie VD PSZ Locatie VD

Peutersprong 1

Delftselaan 12

2512RE Den Haag

Tel: 06-43395267

Peutersprong 2

Van Damstraat 7

2512PG Den Haag

Tel: 06-43395266

Peutersprong 3

Van Damstraat 7

2512PG Den Haag

Tel: 06-43395239

Wij vinden het dan ook heel erg belangrijk dat alle kinderen van 2½ jaar naar één van onze peuterspeelzalen gaan!

Met een ooievaarspas is de peuterspeelzaal gratis en zonder kost dit €20 per mnd.
Wanneer u komt inschrijven ligt er voor uw kind een presentje klaar.
U bent van harte welkom in onze peuterspeelzaal van ma t/m vr tussen 08.30 -15.30 uur (woensdag zijn wij gesloten).